Het enige handbediende elektrisch gereedschap ter wereld dat kan ‘zandstralen’.De gepatenteerde technologie verwijdert snel en grondig corrosie en coatings. De Bristle Blaster® en MBX® creëren echter ook voorbereidingsgraden van het oppervlak, die vergelijkbaar zijn met Sa2½ (SSPC-SP 10/NACE No. 2) tot Sa3 (SSPC-SP 5/NACE No. 1) en ruwheidsniveaus tot wel 120 µm Rz.

NIEUWE INNOVATIE
De gepatenteerde Bristle Blaster® is het eerste draagbare borstelbandsysteem ter wereld dat een oppervlakteruwheid en eindresultaat oplevert dat kwalitatief vergelijkbaar is met dat van ‘zandstralen’. Het Bristle Blasting proces is een nieuwe innovatie die zowel corrosie verwijdert als een ruwheidsprofiel genereert door gebruik te maken van een speciaal ontworpen roterend borstelgereedschap. Dit gereedschap bestaat uit voorovergebogen staaldraad borstelpunten die dynamisch zijn afgestemd op gebruik in draagbaar elektrisch gereedschap dat met ongeveer 2.500 tpm werkt.

MECHANISCHE BEGINSELEN
De borstelpunten zijn ontworpen om het gecorrodeerde oppervlak te bewerken met kinetische energie die gelijkwaardig is aan de impact van straalmiddel bij zandstralen. Onmiddellijk nadat de borstelpunten het gecorrodeerde stalen oppervlak hebben geraakt, trekken ze zich terug van het oppervlak (zgn. “terugslag”), wat resulteert in zowel corrosieverwijdering als een micro-afdruk die een schoon oppervlak achterlaat. Als gevolg daarvan hebben de oppervlakken die met het Bristle Blasting gereedschap zijn behandeld, een textuur en een visuele reinheid in overeenstemming met die van het traditionele zandstraalproces.

De verschillende elektrische gereedschappen van MontiPower® zijn een fenomenale doorbraak als het gaat om ‘stralen zonder straalmiddel’. De gepatenteerde eigenschappen van de Bristle Blaster® en de MBX® hebben de basis gevormd voor nieuwe productreeksen voor oppervlaktebereiding.