Clemco straalmachines

Van straalketel tot mondstuk

Wij hebben alles in ons gamma om jou een optimaal resultaat te garanderen.
 

De straalmachine is het hart van het drukstraalsysteem. De juiste configuratie en compatibiliteit van de componenten van de machine zijn cruciaal en zorgen voor maximale straalefficiëntie. Dankzij Clemco’s rijke ervaring en innovatie, bieden zij een hoge mate van betrouwbaarheid, levensduur en veiligheid bij het stralen.

Systeem configuratie 

Een groot aanbod gecombineerd met technische kennis levert de beste resultaten op

De juiste selectie van alle componenten in een straalmachine is cruciaal om het hoogste niveau van efficiëntie te bereiken. De constructie van de straalmachine, de capaciteit, het type mediumklep, de slang en het mondstuk, correct geselecteerd, bieden de ideale oplossing voor elke taak.

CleanSurface Group kan voor elke toepassing de optimale straalmachineconfiguratie ontwikkelen.

De straalketel –

Hoogwaardige oppervlakteafwerking garandeert een duurzame levensduur van de coating

Tientallen jaren ervaring en ontwikkeling vormen de basis voor het ontwerp en de constructie van onze straalketels. Hoogwaardige materialen en ultramoderne productiemethoden zorgen voor een product met een van de langste levensduur in de sector. Schurende slijtage, bijna onvermijdelijk, wordt geminimaliseerd door de zorgvuldige positionering van blootgestelde onderdelen, die snel kunnen worden aangepast en vervangen. Clemco’s voorraad aan reserveonderdelen kan ervoor zorgen dat een straalketel tientallen jaren blijft draaien.

 • Hoogwaardige slijtvaste materialen
 • Exclusief design en hoogwaardige afwerking
 • CE-goedgekeurd vervaardigd en getest
 • Eenvoudig onderhoud, met gemakkelijk te vervangen reserveonderdelen
 • Gegarandeerde levering van onderdelen
 • Ruime keuze aan standaard volumegroottes, van 20 I tot 4500 I
 • Maatwerkoplossingen op aanvraag leverbaar

Overzicht van het straalsysteem

 

Afstandbedieningsysteem –

Nauwkeurige controle en volledige vrijheid
“Hoe langer de straalslang, hoe groter de behoefte aan snel reactie van de bediening”


Nauwkeurige bediening en veiligheid is het kenmerk van Clemco afstandsbedieningen, die de straalstroom onmiddellijk starten of stoppen wanneer dat nodig is. De operator regelt de straalstroom onafhankelijk bij de straalpijp, een onmisbare veiligheidsvoorziening. De straalketel kan worden geleegd en opnieuw worden geladen door de bedieningshendel in te schakelen, die werkt op een pneumatisch signaalsysteem. Voor langere slanglengtes raadt Clemco de laagspannings-elektropneumatisch geregelde optie aan.

Doseerventielen –

De juiste hoeveelheid voor perfecte efficiëntie

“Het straalmiddel in de juiste verhouding doseren is cruciaal om het maximale straalvermogen te produceren met een minimum aan straalmiddel”

De door Clemco geproduceerde doseerventielen voor schuurmiddelen zijn gemaakt van hoogwaardige, schuurbestendige componenten en zijn geschikt voor alle schuurmiddelen. De handbediende en pneumatisch gestuurde afsluiters van Clemco hebben in elke toepassing hun waarde duizend keer bewezen.

 • Optimale straalstroom
 • Nauwkeurig gecontroleerde schurende inhoud
 • Lange levensduur
 • Eenvoudig onderhoud
 • Hoge efficiëntie

 

Clemco-mediakleppen geven het straalmiddel af in een gelijkmatige, geregelde stroom, waardoor onregelmatigheden tijdens het onder druk zetten en de drukverlaging worden gecompenseerd, wat een consistent gebruiksgemak oplevert. Pneumatische bedieningselementen reageren veel sneller dan handmatige bedieningselementen, waardoor de veiligheid van de machinist toeneemt door onmiddellijke start / stop-bediening van de straalstroom. De “fail-to-safe” -functie van de bedieningshendelontgrendeling zorgt ervoor dat, mocht de operator de straalslang laten vallen of andere problemen tegenkomen, de straalstroom onmiddellijk stopt. Een optionele Abrasive Cutoff-schakelaar kan worden toegevoegd om de mediastroom bij het handvat te regelen, waardoor een luchtstroom alleen mogelijk is voor opruimen.

Mondstukhouders en koppelingen –

Een solide verbinding voor een consistente doorstroming

“De koppelingen zijn zo gedimensioneerd dat ze een consistente binnendiameter langs de straalslang bieden, waardoor een maximale luchtstroom mogelijk is”

Clemco biedt een uitgebreid assortiment van verschillende maten en stijlen van straalmondstukhouders en koppelingen voor snelle en eenvoudige vervanging. Gepatenteerde afdichtingen voorkomen drukverlies en turbulentie bij de verbinding, en gespecialiseerde interne gereedschappen voorkomen wegglijden van de slang, waardoor bescherming en luchtstroom verzekerd zijn. Alle afdichtingen zijn, net als de slang, elektrisch geleidend om statische schokken te voorkomen.

De koppelingen en sproeierhouders zijn gemaakt van hoogwaardige, duurzame materialen zoals nylon, messing en aluminium, om maximale functionaliteit en veiligheid te garanderen. Deze componenten zijn ontworpen om in alle omstandigheden op elke werklocatie te functioneren.

Straalslang –

Geen toegeving op kwaliteit
«Sizing the blast hose begins with the nozzle»
 

Clemco biedt twee niveaus van straalslangkwaliteit: premium en ultiem. Ongeacht de keuze zijn beide slangtypes gebouwd met een zeer resistente binnenvoering, met koolstof geïmpregneerde antistatische lagen en een zeer duurzame buitenband om een ​​lange levensduur te garanderen.

Mondstukken –

Topprestaties en maximale duurzaamheid

«Een breed scala aan mondstukvoeringen en -mantels voor elke toepassing en omgeving»

De ingenieurs van Clemco streven consequent één doel na bij de ontwikkeling van straalmondstukken: betere prestaties met een minimum aan slijtage. Dienovereenkomstig zijn Clemco-straalmondstukken verkrijgbaar in een breed scala van verschillende voeringen en mondstukmantels voor elke toepassing en schuurmiddelen. Elk type mondstuk is geformuleerd voor een specifiek gebied van straaltoepassing, en de componenten en constructie van elk mondstuk weerspiegelen deze specificiteit. Het beschikbare luchtvolume, de grootte van het werkstuk, het schurende type en het vereiste oppervlakteprofiel spelen allemaal een cruciale rol bij de juiste keuze van het mondstuk.