VIXEN NATSTRAALCABINES

VIXEN Aquablast 915

De Aquablast 915 is de kleinste van onze standaard natstraalmodellen en is meer geschikt voor het ontvetten en stralen van kleinere onderdelen met een maximale draaischijf van 600mm.
De slurry van water/media bevindt zich in de opvangbak van de kast. De slurry wordt naar het handmatige straalmondstuk geleid via een natloperloze polyurethaanpomp en bijbehorende slangen in de machine.
Perslucht wordt toegevoegd aan het straalmondstuk om de slurry te versnellen en voor het reinigende effect te zorgen. Na contact met het onderdeel loopt de slurry terug in de opvangbak, waardoor een recirculatiesysteem ontstaat. Fijn afgebroken media en andere verontreinigingen worden via een overloop naar een sedimentatiefilter aan de achterkant van de kast gevoerd.
Het proces reinigt door middel van stroming en niet door impact, waardoor een ‘zachte’ afwerking ontstaat waarbij het water als smeermiddel werkt, waardoor niet alleen impregnatie van het medium wordt voorkomen, maar ook de levensduur van het straalmiddel wordt verlengd.

4.5/5

VIXEN Aquablast 1215

De Aquablast 1215 is de op één na grootste van onze standaard natstraalmodellen en is meer geschikt voor het ontvetten en stralen van middelgrote onderdelen. De machine moet groot genoeg zijn om het grootste totale onderdeel dat moet worden gestraald te manoeuvreren, rekening houdend met het bedieningsgemak. De maximale draaitafel voor deze machine is typisch 900 mm.

5/5

VIXEN Wheelblaster

Deze machine straalt, wast en bereidt lichtmetalen velgen in één snelle en eenvoudige stap voor op schilderen en lakken. Bij dit proces wordt water gemengd met schuurmiddel gebruikt om de legering te behandelen en een ideaal oppervlak te bieden waarop verf of lak kan hechten. Het gebruik van water zorgt ervoor dat er geen media op de lichtmetalen velg geïmpregneerd wordt. Het water zorgt ook voor een wassende werking en stript het wiel niet terug tot op het blanke metaal. Het natstraalproces dat in de Aqua Wheelblaster wordt gebruikt, vereist geen specifieke ruimte om te plaatsen, elimineert het risico van stof en combineert het hele voorbereidingsproces in één kast – ideaal voor de werkplek.

5/5

VIXEN JETAIR DRY BLAST CLEANING

De halogeenverlichting en het hoogwaardige stofopvang-/filtratiesysteem met patroon dat op dit model is gemonteerd, zorgt voor maximaal intern zicht, wat van vitaal belang is voor het behalen van eersteklas resultaten.Een standaard Jetair-machine maakt tijdens het straalproces gebruik van de zuigtoevoermethode. Perslucht wordt gebruikt om een ​​’venturi’-effect te creëren, waarbij de straallucht door de trechter van de kast naar het straalpistool wordt gezogen en vervolgens op het oppervlak van het onderdeel wordt voortgestuwd. Het medium valt dan terug naar de hopper en wordt gerecycled.Als alternatief kunnen Jetair-machines een drukgestuurd straalsysteem gebruiken dat de straalsnelheid tot vier keer verhoogt en de efficiëntie verhoogt. Deze drukpotten zijn verkrijgbaar in grote en kleine maten en zijn een optionele extra in het Jetair assortiment.

5/5

VIXEN JETWASH TOPLOADING

Jetwash-machines zijn volledig gebouwd met roestvrij staal, van binnen en van buiten. De hot wash sproeimachine maakt gebruik van heet water en milieuvriendelijk wasmiddel. Een dubbelwandige constructie met 18 mm geïnjecteerde spouwisolatie zorgt voor maximale isolatie van het warme water, wat resulteert in een extreem sterke bouwstijfheid.
De Jetwash is ontworpen om automatisch wassen en ontvetten uit te voeren op een breed scala aan componenten. Het proces bestaat uit drie eenvoudige stappen: laad de mand, sluit het deksel en druk op start.
De cyclus is instelbaar en wordt automatisch gereset elke keer dat het deksel wordt geopend. De wasmand blijft stationair terwijl de spuitboom er omheen draait, zodat kwetsbare onderdelen niet beschadigd raken door beweging.

5/5

VIXEN VERTICAL WHEEL LATTE

Deze compacte draaibank is de perfecte aanvulling op elke werkplaats, met een voetafdruk van 2mx2m en weegt slechts 1800 kilo, en heeft de mogelijkheid om wielen te laserscannen in minder dan 30 seconden.
Deze draaibank beschikt ook over een Windows-besturingssysteem, waardoor hij vertrouwd en gebruiksvriendelijk is. Bij elke aankoop van de draaibank ontvangt u twee dagen on-site training, evenals onze trainingsgids en handleiding.

5/5

CONTACT US

CleanSurface Group by Sodablast
Jan Van Nuffel
Hannaerden 1a, 9280 Wieze Belgium 
0032 485 088 990 
info@cleansurfacegroup.com
VAT BE 0833.273.847

GO SOCIAL

Stay in touch with us on social media

DON'T MISS A THING

Subscribe to our monthly newsletter