ENKELE VEELGESTELDE VRAGEN

ZAL HET PROCES DE TE REINIGEN OPPERVLAKTE BESCHADIGEN?
In tegenstelling tot zandstralen of parelstralen  die werken door schuring, geeft sodablasting geen beschadiging van het oppervlak.

IS SODABLAST BETER DAN ZAND- OF GRITSTRALEN?
Sodablast  biedt het voordeel dat het geen schade toebrengt aan het behandelde oppervlak. Het geeft geen inslag van het straalmiddel . Zand en grit wel. Gestraalde ferrometalen  vereisen  een onmiddellijke  coating om roestvorming te voorkomen. Daarentegen zal  sodastralen  de snelheid van de roestvorming aanzienlijk verminderen.

IS SODABLAST GOED IN HET SCHOONMAKEN VAN MOTOREN EN VETTE ONDERDELEN?
Sodiumbicarbonaat breekt koolwaterstoffen af waardoor het een uitstekende methode is voor het reinigen van motoren en/of vette onderdelen.

ZOU SODASTRALEN HELPEN BIJ HET VERWIJDEREN VAN GRAFFITI?
Bij gebruik met een weinig water is het sodastralen een zeer goed systeem om graffiti te verwijderen.

HOE ZIT HET MET KLEINE HOEVEELHEDEN OLIE EN VET OP EEN TE REINIGEN OPPERVLAK?
Veel vet en olie vertragen het reinigingsproces  maar soda zal niet achterblijven in vette hoeken in tegenstelling tot andere straalmiddelen. Tijdens het sodastralen zetten de onreinheden zich om in een zeepemulsie. Dit proces wordt verzeping genoemd.

IS SODA VEILIG VOOR HET MILIEU?
Soda heeft geen invloed op het milieu. Het is vrijwel volledig veilig. Dit product wordt ook  gebruikt  bij het koken en ook om maagklachten te bestrijden. Door de alkalische eigenschappen kan er wel schade aan planten en vegetatie ontstaan indien er niet genoeg nagespoeld wordt met water.

IS SODABLAST VEILIG OP RUBBER EN KUNSTSTOFFEN?
Met het sodastralen kunt u verf en andere onreinheden verwijderen in het algemeen zonder problemen.

HOE ZIT HET MET GELUID EN STOF?
Het sodastralen is een luidruchtig proces. De operatoren van de machine zijn verplicht te allen tijde oorbeschermers te dragen, alsook alle omstaanders die op veilige afstand moeten blijven. Wat betreft stof: De situatie moet worden ingeschat, en waar nodig moet het natstraal procede toegepast worden.

 

CONTACT

CleanSurface Group by Sodablast
Jan Van Nuffel
Hannaerden 1a, 9280 Wieze Belgium 
0032 485 088 990 
info@cleansurfacegroup.com
VAT BE 0833.273.847

SOCIAL MEDIA

Blijf op de hoogte van onze activiteiten via social media

MIS NIETS

Schrijf jou in op onze maandelijkse nieuwsbrief