Maak kennis met Clean Surface Group

Door het toenemende succes van oldtimers en de restauratie ervan, zijn steeds meer innovatieve oppervlaktebehandelingen beschikbaar. Bij een restauratie staat onder andere de kwaliteit van de carrosserie centraal. Om laklagen te verwijderen bestaan klassieke methoden maar ook alternatieven. Dat weet ook Jan Van Nuffel, zaakvoerder van Clean Surface Group. Hij biedt carrosseriebedrijven een alternatief: sodastralen en dustless stralen.

Als fervent oldtimerliefhebber zocht Jan naar een oplossing om een auto naadloos te verfstrippen en dit zonder het oppervlak te beschadigen. Hij vond de oplossing in de Verenigde Staten: sodablasting.
Jan is momenteel de enige invoerder en verdeler van het innovatieve systeem dat verfstrippen met sodastralen mogelijk maakt. Eind 2009 kreeg het systeem een CE-keurmerk en werd het op de Europese en Belgische markt toegelaten.

In 2010 richtte Jan van Nuffel Sodablast bvba op om dergelijke systemen te verkopen en te verhuren aan carrosseriebedrijven, hobbyisten,… De afgelopen jaren heeft hij samen met zijn vrouw hard gewerkt om het bedrijf uit te breiden met extra machines en diensten om klanten een optimale service te bieden.

VERKOOP
Naast sodablastsystemen hebben wij sinds 2012 ook dustless straalsystemen opgenomen in het gamma om de klant een meer complete waaier aan mogelijkheden te bieden. Supplementaire producten bieden we uiteraard ook aan.

OPLEIDINGEN
Uiteraard laten we klanten niet aan hun lot over en voorzien we hen met raad en daad om hun projecten tot een goed einde te brengen. Wij zullen ook nooit geen loze beloftes maken. Als de oppervlakte van een onderdeel niet kan worden gereinigd of gestript, dan zullen wij dit ook direct meedelen aan de klant want het is ook voor ons niet interessant om het hele stuk te doen en geen tevredenheid van de klant te bekomen.

GROEIENDE MARKT
Revisiebedrijven en carrossiers ondervinden vaak problemen tijdens de revisie van zowel motoren als het stralen van een carrosserie.

CARROSSIERS
Sodastralen behelst het stralen met sodiumcarbonaat. Bij het in contact komen met het oppervlak ontploffen de deeltjes waardoor een niet-schurende werking ontstaat. Bij restauratieprojecten heeft de kwaliteit de bovenhand en niet zozeer de tijd. Het gaat vaak om auto’s met een sentimentele waarde.

Diensten die wij bieden

Wij zijn alleenverdeler van het SBSLLC Sodablast systeem voor de Benelux, Duitsland en Frankrijk. In samenspraak met de klant , volgens zijn specifieke eisen, zoeken wij naar de juiste oplossing qua machine en het gepaste straalmiddel. Sodablasting is een volledige service voor strippen, reinigen en restauratiediensten. Dit omvat ter plaatse reinigen, strippen van voertuigen installaties en gebouwen. Sodablasting is ideaal voor het verwijderen van brandschade, schimmels en graffiti. Zowel ter plaatse als in onze werkplaats bieden wij de diensten van het sodablast systeem aan die door ons of door ons klantennetwerk worden uitgevoerd.

Enkele toepassingen

CARROSSERIE
Het perfecte middel voor het strippen van een koetswerk. Geen schuren, geen krassen, geen roest

SCHEEPVAART
Veilig op glasvezel, aluminium en staal. Verhoogt de veiligheid en de productiviteit.

VERWIJDEREN GRAFFITI
Uitermate geschikt voor het reinigen van gebouwen bij restauratie of verwijderen van graffiti.

Sodablast is de officiële invoerder is van bedrijven zoals Vixen – MMLJ die jarenlange ervaring hebben in de straalwereld.
Deze bedrijven hebben hun eigen productie van machines en kunnen zo de kwaliteit controleren alsook op maat gemaakte machines aanbieden.

Sodablast zoekt samen met de klant naar een snelle en efficiënte oplossing.

ONTWERP OP MAAT GEMAAKT
Waar standaard cabines niet voldoen aan de eisen van de klant kunnen wij een op maat gebouwde machine aanbieden.