ENKELE VEELGESTELDE VRAGEN

In tegenstelling tot zandstralen of parelstralen  die werken door schuring, geeft sodablasting geen beschadiging van het oppervlak.

Sodablast  biedt het voordeel dat het geen schade toebrengt aan het behandelde oppervlak. Het geeft geen inslag van het straalmiddel . Zand en grit wel. Gestraalde ferrometalen  vereisen  een onmiddellijke  coating om roestvorming te voorkomen. Daarentegen zal  sodastralen  de snelheid van de roestvorming aanzienlijk verminderen.

Sodiumbicarbonaat breekt koolwaterstoffen af waardoor het een uitstekende methode is voor het reinigen van motoren en/of vette onderdelen.

Bij gebruik met een weinig water is het sodastralen een zeer goed systeem om graffiti te verwijderen.

Veel vet en olie vertragen het reinigingsproces  maar soda zal niet achterblijven in vette hoeken in tegenstelling tot andere straalmiddelen. Tijdens het sodastralen zetten de onreinheden zich om in een zeepemulsie. Dit proces wordt verzeping genoemd.

Soda heeft geen invloed op het milieu. Het is vrijwel volledig veilig. Dit product wordt ook  gebruikt  bij het koken en ook om maagklachten te bestrijden. Door de alkalische eigenschappen kan er wel schade aan planten en vegetatie ontstaan indien er niet genoeg nagespoeld wordt met water.

Met het sodastralen kunt u verf en andere onreinheden verwijderen in het algemeen zonder problemen.

Het sodastralen is een luidruchtig proces. De operatoren van de machine zijn verplicht te allen tijde oorbeschermers te dragen, alsook alle omstaanders die op veilige afstand moeten blijven. Wat betreft stof: De situatie moet worden ingeschat, en waar nodig moet het natstraal procede toegepast worden.