MONTI POWER TOOLS

Het enige handbediende elektrisch gereedschap ter wereld dat kan ‘zandstralen’. De gepatenteerde technologie verwijdert snel en grondig corrosie en coatings. De Bristle Blaster® en MBX® creëren echter ook voorbereidingsgraden van het oppervlak, die vergelijkbaar zijn met Sa2½ (SSPC-SP 10/NACE No. 2) tot Sa3 (SSPC-SP 5/NACE No. 1) en ruwheidsniveaus tot wel 120 µm Rz.

NIEUWE INNOVATIE
De gepatenteerde Bristle Blaster® is het eerste draagbare borstelbandsysteem ter wereld dat een oppervlakteruwheid en eindresultaat oplevert dat kwalitatief vergelijkbaar is met dat van ‘zandstralen’. Het Bristle Blasting proces is een nieuwe innovatie die zowel corrosie verwijdert als een ruwheidsprofiel genereert door gebruik te maken van een speciaal ontworpen roterend borstelgereedschap. Dit gereedschap bestaat uit voorovergebogen staaldraad borstelpunten die dynamisch zijn afgestemd op gebruik in draagbaar elektrisch gereedschap dat met ongeveer 2.500 tpm werkt.

MECHANISCHE BEGINSELEN
De borstelpunten zijn ontworpen om het gecorrodeerde oppervlak te bewerken met kinetische energie die gelijkwaardig is aan de impact van straalmiddel bij zandstralen. Onmiddellijk nadat de borstelpunten het gecorrodeerde stalen oppervlak hebben geraakt, trekken ze zich terug van het oppervlak (zgn. “terugslag”), wat resulteert in zowel corrosieverwijdering als een micro-afdruk die een schoon oppervlak achterlaat. Als gevolg daarvan hebben de oppervlakken die met het Bristle Blasting gereedschap zijn behandeld, een textuur en een visuele reinheid in overeenstemming met die van het traditionele zandstraalproces.De verschillende elektrische gereedschappen van MontiPower® zijn een fenomenale doorbraak als het gaat om ‘stralen zonder straalmiddel’. De gepatenteerde eigenschappen van de Bristle Blaster® en de MBX® hebben de basis gevormd voor nieuwe productreeksen voor oppervlaktebereiding.

BRISTLE BLASTER ELECTRIC

De Bristle Blaster is een speciaal ontworpen roterend borstelgereedschap dat zowel corrosie verwijdert als een ruwheidsprofiel genereert.
> Meer info

4.5/5

BRISTLE BLASTER ELECTRIC DOUBLE

Verdubbel de kracht! De Bristle Blaster is een roterend gereedschap dat zowel corrosie verwijdert als een ruwheidsprofiel genereert.
> Meer info

5/5

BRISTLE BLASTER CORDLESS

De nieuwe draadloze technologie voor de Bristle Blaster, inclusief de veiligheidsschakelaar. Deze technologie behelst o.a. een antivibratie-handvat en een nieuwe robuuste kop.
> Meer info

5/5

BRISTLE BLASTER PNEUMATIC

De Bristle Blaster is een speciaal ontworpen roterend borstelgereedschap dat zowel corrosie verwijdert en een ruwheidsprofiel genereert.
> Meer info

5/5

BRISTLE BLASTER AXIAL

De gepatenteerde eigenschappen van de Bristle Blaster vormen de basis voor nieuwe innovaties die nu worden gebruikt om nieuwe markten te betreden.
> Meer info

5/5

MBX AXIAL

Deze compacte draaibank is de perfecte aanvulling op elke werkplaats, met een voetafdruk van 2mx2m en weegt slechts 1800 kilo, en heeft de mogelijkheid om wielen te laserscannen in minder dan 30 seconden.
Deze draaibank beschikt ook over een Windows-besturingssysteem, waardoor hij vertrouwd en gebruiksvriendelijk is. Bij elke aankoop van de draaibank ontvangt u twee dagen on-site training, evenals onze trainingsgids en handleiding.
> Meer info

5/5

MBX ELECTRIC

De halogeenverlichting en het hoogwaardige stofopvang-/filtratiesysteem met patroon dat op dit model is gemonteerd, zorgt voor maximaal intern zicht, wat van vitaal belang is voor het behalen van eersteklas resultaten.Een standaard Jetair-machine maakt tijdens het straalproces gebruik van de zuigtoevoermethode. Perslucht wordt gebruikt om een ‘venturi’-effect te creëren, waarbij de straallucht door de trechter van de kast naar het straalpistool wordt gezogen en vervolgens op het oppervlak van het onderdeel wordt voortgestuwd. Het medium valt dan terug naar de hopper en wordt gerecycled.Als alternatief kunnen Jetair-machines een drukgestuurd straalsysteem gebruiken dat de straalsnelheid tot vier keer verhoogt en de efficiëntie verhoogt. Deze drukpotten zijn verkrijgbaar in grote en kleine maten en zijn een optionele extra in het Jetair assortiment.
> Meer info

5/5

MBX PNEUMATIC HEAVY DUTY

Jetwash-machines zijn volledig gebouwd met roestvrij staal, van binnen en van buiten. De hot wash sproeimachine maakt gebruik van heet water en milieuvriendelijk wasmiddel. Een dubbelwandige constructie met 18 mm geïnjecteerde spouwisolatie zorgt voor maximale isolatie van het warme water, wat resulteert in een extreem sterke bouwstijfheid.
De Jetwash is ontworpen om automatisch wassen en ontvetten uit te voeren op een breed scala aan componenten. Het proces bestaat uit drie eenvoudige stappen: laad de mand, sluit het deksel en druk op start.
De cyclus is instelbaar en wordt automatisch gereset elke keer dat het deksel wordt geopend. De wasmand blijft stationair terwijl de spuitboom er omheen draait, zodat kwetsbare onderdelen niet beschadigd raken door beweging.
> Meer info

5/5

MBX PNEUMATIC

Deze compacte draaibank is de perfecte aanvulling op elke werkplaats, met een voetafdruk van 2mx2m en weegt slechts 1800 kilo, en heeft de mogelijkheid om wielen te laserscannen in minder dan 30 seconden.
Deze draaibank beschikt ook over een Windows-besturingssysteem, waardoor hij vertrouwd en gebruiksvriendelijk is. Bij elke aankoop van de draaibank ontvangt u twee dagen on-site training, evenals onze trainingsgids en handleiding.
> Meer info

5/5

CONTACT US

CleanSurface Group by Sodablast
Jan Van Nuffel
Hannaerden 1a, 9280 Wieze Belgium 
0032 485 088 990 
info@cleansurfacegroup.com
VAT BE 0833.273.847

GO SOCIAL

Stay in touch with us on social media

DON'T MISS A THING

Subscribe to our monthly newsletter