BLASTING MEDIA

GLAS GRANULAAT

Milieuvriendelijk, niet-metallisch en
silicaatvrij straalmiddel gemaakt uit gerecycleerd glas. Glasgranulaat is geschikt voor droogstralen en natstralen en perfect voor restaurateurs.
Het is een fijn straalmiddel vergelijkbaar met glasparels maar door de ruwere en ongelijke vorm is het krachtiger. Het verwijdert roest en oxidatie en is ideaal om verf te verwijderen.
Glasgranulaat is chemisch neutraal en kan meermaals gebruikt worden. Men kan het ook toepassen voor het stralen van aluminium en andere zachte metalen. Dit straalmiddel ontwikkelt weinig stof.

GLASPAREL

Glasparel is eveneens een niet-metallisch en silicaatvrij straalmiddel. Glasparels zijn geschikt voor droogstralen en natstralen. Het wordt veelvuldig ingezet om RVS, aluminium en andere zachte metalen te reinigen, polijsten, matteren en om de ruwheid van de oppervlakte te verminderen. Het verwijdert lichte roest en oxidatie en zorgt voor een gesatineerd, glad oppervlak. Glasparel straalmiddel ontwikkelt weinig stof en is meermaals herbruikbaar. 

PLASTIC MEDIA

Kunststof granulaat is een niet-metallisch straalmiddel. Het wordt vaak gebruikt voor toepassingen in de luchtvaartsector en de automobielindustrie. Het is niet agressief en zeer geschikt voor het gecontroleerd reinigen en strippen van kwetsbare materialen zonder aantasting van het basismateriaal. Door de scherp kantige oppervlakken kan op voorzichtige wijze een product worden gereinigd, ontlakt of worden ontdaan van scherpe kantjes. Kunststof granulaat is ook geschikt voor het verwijderen van de ‘blaasjes’ na het spuitgiet proces. Het is als straalmiddel geschikt voor meermalig gebruik.

WALNOOT

Een niet-metallisch, extreem zacht en organisch straalmiddel uit gebroken, gereinigde en gezeefde walnootdoppen. Dit straalmiddel wordt in straalcabines ingezet. Door zijn speciale eigenschappen worden notenschalen ingezet voor het verwijderen van vervuilingen zonder dat het basis materiaal wordt aangetast.  Wordt vaak gebruikt bij reinigen van turbines en matrijzen. Dit straalmiddel wordt met succes gebruikt telkens wanneer de afmetingen, de geometrie en de staat van het oppervlakte niet mogen gewijzigd worden.

 

SODA STRAALMIDDEL

Soda straalmiddel is een natuurlijk product, milieuvriendelijk, niet giftig en oplosbaar in water. Soda wordt gebruikt om vele uiteenlopende oppervlakten te reinigen of van verf te ontdoen zoals aluminium, staal, kunststoffen, beton, marmer en natuursteen.

Stralen met soda werkt snel en rubberen delen van auto’s en motorfietsen hoeven niet te worden afgeplakt. Soda tast de oppervlakteruwheid van het metaal niet aan. Het is een softe manier van stralen en ook uitermate geschikt voor buitengebruik (stralen van gebouwen en monumenten).

 

GARNET

GARNET is een natuurlijk mineraal product dat bekend staat om zijn natuurlijke hardheid, duurzaamheid en schurende eigenschappen. De sub-hoekige structuur van de korrels en de zeer hoge hardheid maken een bewerking met hogere snelheid mogelijk in vergelijking met andere schuurmiddelen. De superieure weerstand zorgt ervoor dat het garnet schuurmiddel 5 tot 10 keer kan worden gerecycled, afhankelijk van de toepassing. Voor het strippen van resistente verven, het opruimen van sterk geroeste metalen en de voorbereiding van het oppervlak voor de behandeling.