We blast & coat your parts

coat1

Voorheen werd weinig aandacht geschonken aan wat onder de motorkap zat bij het restaureren van een auto. Bij het restaureren van Amerikaanse wagens kan men heel wat onderdelen zoals chroom kleppendeksels en opzetstukken enz…  vinden op de aftermarket, maar voor Europese en Japanse wagens zijn die originele stukken vaak niet meer te krijgen.
Voor deze motoronderdelen zochten wij naar een techniek die kwalitatief hoogstaand is en het uitzicht teruggeeft aan de motor zoals destijds “af fabriek”.’
Aluminium onderdelen gaan na verloop van tijd vervuilen en oxideren.
Oxidatie zit altijd in het materiaal. Met soda gaat men de vervuiling er wel af halen, maar niet de oxidatie eruit halen. Daarom gaan we een stap verder. Dit is een tijdsintensief procedé. Maar wie zou denken dat hij hetzelfde effect kan krijgen met een spuitbus, is er aan voor de moeite.

Zelfs hittebestendige lak gaat scheuren – zeker bij toepassing op motoronderdelen – en geel worden. Verf op haar beurt wordt dof en raakt aangetast door olie.
Bovendien is het de bedoeling van een goede en kwalitatieve restauratie om het origineel zo goed als mogelijk te benaderen. Gespoten motoronderdelen horen daar nu eenmaal niet bij. Wie hoogwaardige oldtimerrestauraties wil afleveren, zal dan ook sneller bereid zijn om kwalitatieve en dus duurdere technieken te gebruiken.
Om de toepassing te ondergaan, worden alle onderdelen gedemonteerd binnengebracht.
Wij passen de straalprocédés en de gebruikte middelen aan naargelang het materiaal en de mate van oxidatie en vervuiling. Hierdoor krijg je een optisch fabrieksnieuw stuk.
Veel onderdelen van Europese auto’s zijn immers niet meer te krijgen of zeer duur.’
Alle hierbij getoonde beelden zijn werkstukken uit ons eigen atelier.